Deining in Zeist

Lustrumconcert Muziekvereniging Voorwaarts


Ons 95-jarig bestaan was natuurlijk een goede reden om eens flink uit te pakken met ons traditionele voorjaarsconcert. Met medewerking van niet één maar twee shanty koren en regisseuse Ellen de Vries werd een mooi programma in elkaar gezet wat door onze eigen speaker Teun van de Weert aan elkaar werd gepraat. Piratenkoor ManOverboord en Zeevrouwenkoor Waterzooi vonden dit een mooie gelegenheid om zich te presenteren en verleenden graag hun medewerking.  

Zo'n grote aanpak met zoveel mensen (we hadden bijna 100 muzikanten en zangers) vraagt natuurlijk een groot podium, dus het optreden vond plaats in de grote zaal van Figi. Met drie verenigingen en alle speciale effecten die we voor ogen hadden was het geen overbodige luxe om een regisseuse in te schakelen voor de coördinatie. Met veel energie gingen we samen aan de slag en na menig uurtje werk en drie extra repetitiedagen stond er een aantrekkelijk programma.

Op de dag van het optreden komt alles bij elkaar en worden in de laatste uurtjes vóór het begin van de voorstelling nog flink wat details gladgestreken. En dan is het zover: Een goed gevulde zaal en de gordijnen gaan open. We beginnen met een korte fotocollage van Voorwaarts door de jaren heen die door Teun aan elkaar wordt gepraat. Daarna is het de beurt aan het orkest en de shanty koren, met een programma wat volledig in het teken staat van ons thema "Deining in Zeist", dus er komen veel zeeliederen, piraten en schepen voorbij. Ook het opleidingsorkest van Voorwaarts zet na de pauze haar beste beentje voor en oogst succes.

Als na zo'n tweeënhalf uur de rook optrekt krijgen we een staande ovatie en vele complimenten over het aantrekkelijke programma. Dat doet ons natuurlijk goed en geeft ons vertrouwen in de aanpak!

Rest ons een laatste woord van dank. Zonder de bijdragen van het VSB fonds, de gemeente Zeist, het Elise Mathilde fonds en het Mien van 't Sant Fonds was deze voorstelling niet mogelijk geweest. Daarnaast was deze voorstelling ook niet mogelijk zonder de inzet van velen, waarvan we met name de professionele inzet van Ellen, de beide shanty koren en onze speaker Teun noemen. Hartelijk dank!

Voor de foto's van het concert klik hier.

Top